Gruppresa: CampingSafari i Botswana

Upptäck Botswanas vildmark med en oförglömlig safari! Kryssa på Chobe River, utforska Chobe National Park med fantastiska solnedgångar över flodslätten. Följ med till Savuti och se lejon, leoparder och afrikanska vildhundar i deras naturliga miljö. Upptäck Moremi och Khwai med sina sumpmarker och torra områden, och njut av en avkopplande mokoro-utflykt i det världsberömda Okavango-deltat. Botswanas vildmark i all sin prakt ger dig en resa du aldrig kommer att glömma!

7 dagar, pris från 38 000 kr

Detaljerat dagsprogram

Flodhäst i Chobe River
Fiskörn i Chobe River
Elephants in Chobe

Dag 1 – 2: Chobe flodslätt – Chobe nationalpark

Efter ankomst till Kasane väntar en spektakulär kryssning på Chobe River. Under denna fantastiska upplevelse får ni möjlighet att komma närmare de vattenlevande djuren och fåglarna som sällan syns under vanlig en safari. Kryssningen är också en bra isbrytare där alla på safarin får lära känna varandra. Efter kryssningen fortsätter äventyret in i Chobe nationalpark med en avkopplande viltsafari, där ni får uppleva den vackra solnedgången över Chobe Rivers flodslätt innan ni anländer till campen.

Dag två bjuder på spännande morgon- och eftermiddagsturer längs flodbankarna, ackompanjerat av den majestätiska afrikanska fiskeörnen skri. Chobe Rivers flodslätt är ett fantastiskt område för safari då vattnet lockar stora hjordar av bufflar, elefanter, zebror och andra växtätare. På grund av det stora antalet bytesdjur är det även troligt att rovdjur kommer att finnas i närheten.

Boende: Camping
Måltider: Lunch och middag

Dag 3 – 4: Savuti och Zwezwe – Chobe nationalpark

Ni beger er söderut, djupare in i hjärtat av Chobe National Park, genom det torrare området Savuti där det finns rikligt med elefanter på slätterna. Savuti är mycket känt för sina rovdjur som lejon, leopard, gepard och afrikansk vildhund.

Dagen därpå ger ni er ut på viltsafari för att utforska de södra delarna av Chobe nationalpark.

Boende: Camping 
Måltider: Helpension

Dag 5 – 6: Moremi och Khwai

Från Savuti åker ni till Moremi och Khwai, ett av de bästa vildmarksområdena i Botswana som omfattar både sumpmark och torra områden. De kommande två dagarna kommer att ägnas åt att spana efter den breda variation av vilda djur och fåglar som detta område är känt för, samtidigt som ni insuper ljuden och skönheten i regionen. Safaris kommer att ske tidigt på morgonen vid soluppgången och sent på eftermiddagen vid solnedgången.

Dag sex utforskar ni området kring Khwaifloden under en fridfull tur i en mokoro, en kanot urgröpt ur afrikanskt korvträd. Under färden längs får ni möjlighet att betrakta vilda djur från en ny synvinkel. 

Boende: Camping
Måltider: Helpension

Dag 7: Maun

Sista dagen beger ni er från campen tidigt på morgonen. Vägen ut från Moremi och Khwai erbjuder sista möjligheten att se de mer skygga djuren som ni kanske ännu inte har sett. Ni anländer till Maun runt lunchtid, där ni blir avsläppta vid er lodge eller vid flygplatsen.

Måltider: Frukost

Pris per person:

38 000 kr

Vad som ingår:

  • Engelsktalande guide/chaufför i safaribil med öppningsbart tak
  • Boende i tält
  • Måltider enligt program
  • Dryck
  • Alla parkavgifter
  • Alla aktiviteter enligt program

Vad som tillkommer:

  • Internationella flygbiljetter
  • Visum: 50 USD/person
  • Dricks till guide/chaufför: ca 3-5 USD/person/dag
  • Reseförsäkring/avbeställningsskydd

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *   Tillägg tillkommer vid högsäsong *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar