/*ÅL*/ Sydafrika * Afrikaresor

Kapstaden är det stora ”måstet” med Godahoppsudden, Prison island, Taffelberget, vindistrikten, Waterfront, shopping, hela världens matkultur mm. Man kan ta en vilt safari i någon av de lättåtkomliga privata parkerna i närheten. Klicka här för intresseanmälan De närliggande kan dock inte jämföras med Östafrikas nationalparker som i motsats till dem är ren vildmark men de är ändå bra om man vill uppleva Afrikas djur i en afrikansk miljö.

Kombinera gärna Kapstaden med


Att resa i Sydafrika

Hyrbil i Sydafrika är enkelt och  billigt. 1000-tals hyrbilar ”väntar” på dig på flygplatsen och vägarna är mycket bra i Sydafrika. Men trafiken håller högt tempo och det är vänstertrafik så extra försiktighet krävs. Som de flesta länder i Afrika är det helt omöjligt att ”göra” hela landet under ett enda besök.

Landet rymmer en dramatisk historia, bördiga vinodlingar, fuktiga regnskogar, intressanta öknar, vidsträckta kuststräckor, riviera liknande badorter med mycket (motor)aktiviteter och shoppingstråk, glänsande storstäder och fattiga kåkstäder.
Av landets 47 miljoner invånare är 70% av befolkningen svarta, främst bantutalande folkslag. Förfäderna till dagens vita sydafrikaner kom för mer än trehundra år sedan till den holländska handelsstationen vid Kap. De tog med sig sitt hemlands språk som med tiden utvecklades till afrikaans. De officiella språken är engelska, afrikaans samt nio mindre bantuspråk. Arbetslösheten är stor – vilket är grogrund till många problem.
Sydafrika är den ekonomiska jätten på den afrikanska kontinenten, med storindustrier och mäktiga gruvföretag, men med den vackra naturen alldeles runt knuten. Landet gränsar till två hav, Atlanten och Indiska oceanen, och till fem länder: Namibia, Botswana, Zimbabwe, Moçambique och Swaziland. Dessutom ligger det lilla självständiga kungariket Lesotho omgivet av sydafrikanskt territorium på alla sidor.
Årstiderna är praktiskt omkastade, när det är vinter här, är det sommar där. Jul/nyår är ”peak season”, inte bara tycker europeer om att tillbringa tiden här utan det är också högsäsong för inhemsk turism i dubbel bemärkelse: jul&nyår och dessutom högsommar.

Krugerparken

En av de mest kända parkerna i Afrika, 19 485 kv.km (mellan Ruaha & Serengeti N.P. – se Hotspots i Tanzania), asfalterade vägar, stora campingar med grillplats utanför varje tältplats. Många av campingarna har också massor av hytter för tämligen billig hyra. Därför är Kruger lämplig för resa på egen hand. Rätt buskig och svårt att se djur så flera dagar krävs för att vara säker att få uppleva tillräckligt. För de som vill bo på lodge är de privata parkerna gränsande till Kruger lämpligare.

Mer info om Sydafrika på Wikipedia:  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sydafrika

Klicka här för intresseanmälan el. ring 02369666