/*ÅL*/ Stor safari i Uganda * Afrikaresor

Stor safari i Uganda

Pris 22.900 sek/pers (tillägg endast 3.400 sek/pers om man ”bara” är två. Då får man egen bil&guide.) Går alla dagar året om. Klicka här för intresseanmälan el frågor

Reseberättelse stor safari i Uganda

På denna resa får ni uppleva det mesta av vad vackra Uganda erbjuder. Det gröna böljande landskapet, sköna bad i vackra kratersjöar, Murchinson Falls = Nilens spektakulära vattenfall, viltsafari i flera nationalparker, bergsdjungel, schimpansvandring och för de som vill gorillavandring. Boendet är noggrant valt och optimerat för att ni skall få ut så mycket som möjligt. Boendet varierar mellan turistklass och 4-stjärnigt. 4,5 – 5-stjärnigt boende med helpension finns för de som vill kosta på sig lite extra. Vill man göra en gorillavandring så tillkommer från +6700 sek/pers beroende på val av boende. De som vill avslutar med sköna bad och palmer på Zanzibar eller varför inte 4 stjärnigt med pool vid Nilen.

Dag 1 Ankomst

Ankomst Entebbe, transport till Lake Victoria view guest house eller likvärdigt, i Entebbe, turistklass. Ingen mat ingår denna dag utan den planeras utifrån ankomsttider och era önskemål. Vissa dagar kan BBQ och underhållning ordnas. Kostnaden för detta är tämligen ringa.

Dag 2 Ekvatorn passeras

Färden går söderut, paus för tillfälle till lunch/fika vid ekvatorn. Färden fortsätter mot Lake Mburo nationalpark för inkvartering på Rwakobo Rock strax utanför gaten, här blir tid för en kort viltsafari innan middag. Frukost ingår denna dag.

zebras

Dag 3 Viltsafari Lake Mburo nationalpark

Ni gör en vacker viltsafari i parken, detta är Ugandas enda park som hyser zebra och impala. Här häckar många fiskörnar. Vad ni får uppleva ute på savannen avgör ödet. Eventuellt kan en walking safari ordnas i parken med beväpnad ranger. Efter viltsafarin åker ni vidare mot Lake Bunyoni, tillfälle till lunchstop vid Igongo cultural centre. Lake Bunyoni är en vacker kratersjö som bjuder på fina vyer i ett böljande kulturlandskap. Lake Bunyoni Eco Lodge. Frukost ingår denna dag.

Kanot on Bunyony

Dag 4 Lake Bunyoni

Aktiviteter på egen hand. Här finns tid för vila och sköna bad men också aktiviteter som fågelskådning och kanotutflykter på sjön. Ni vaknar på morgonen till en ljuvlig serenad av fågelsång. Mat är billigt och ni beställer det i förväg från den rika menyn. Sjön kryllar av kräftor, och kräftstjärtar små som räkor serveras på alla tänkbara sätt. På eftermiddagen åker ni upp till Bwindi.  Gorilla Mist Camp, frukost+middag.

Dag 5 Gorillavandring för de som valt det annars besök bergsby

Ni har tre aktiviteter att välja på varav gorilla vandringen måste bokas i förväg och innebär +6.700 sek/pers i tillägg.
– Bergsgorillorna: Ni samlas för att med liten grupp ta er upp i bergen. Vad ni får uppleva och hur nära ni kommer avgör ödet. Minimiavståndet till gorillorna är 8 m och det avståndet är också vad så gott som alla besökare når tack vare duktiga guider. Av de totalt 433 individer som finns här upp i Bwindi (jan-18) så kan man besöka några  familjer.  Det är en unik upplevelse att möta den mäktiga silverryggen och hans familj.
– Naturskön vandring genom bergsregnskog till vattenfall.
– Community Walk, dvs en vandring som visar bygdens sätt att leva med odlingar, skola, hjälpverksamhet mm.mm. Ni träffar folk och kan samtala med dem på engelska eller med hjälp av er guide.
Övernattning på Gorilla Mist Camp alt Broadbill Forest Camp. Frukost och middag ingår.

Gorillaungar300300

Dag 6 Trädklättrande lejon

Ni vaknar i era bandas i en välordnad bergsby uppe i bergsdjungel vid foten av Bwindi nationalpark, efter frukost är det dags för färd mot Ishasha, Queen Elizabeth nationalparks södra delar, här består landskapet av skogsavann (många arter av akacia och fikus). Chansen är stor att få syn på lejonen uppe i något fikonträd vilket området är känt för. Pumba Safari Cottages. Frukost och middag ingår denna dag.

LejonSlick176x117

Dag 7 Viltsafari i Queen Elisabet nationalpark

elefant 150x103

Safari hela dagen i Queen Elisabeth park , på eftermiddagen en båtsafari, övernattning Pumba Safari Cottages. Frukost, middag.

Dag 8 Kratersjöar och vacker natur

Idag åker ni genom ett naturskönt område vid Nkuruba crater Lake (en av Kasenda crater lakes)och eventuellt besök ”On top of the world”. Här finns fina tillfällen till fotografering. Övernattning Isunga Lodge nära Fort Portal. Frukost och picknicklunch ingår denna dag.
Alternativt: Dag 8 Rwentzori Mountains
Egna sällskap med egen bil kan välja att lägga till en dag med kortare vandring i ”månbergen = Afrikas köl”. Rwentzori Mountains har toppar på upp till 5000 möh och har ofta snö uppe på toppen (dvs ni kan skåda snö vid ekvatorn). Bilen tar er upp till foten av Rwentzori, Månbergen eller som de också kallas Afrikas Köl. Ni ser dimmolnen stiga från regnskogen i detta bergsområde som avgränsar regnskogarna västerut i Kongo och Östafrikas savanner. Vid detta tillval förskjuts resterande en dag framåt.

Dag 9 Norrut mot Hoima

Ni startar tidigt på en lång resa mot Hoima. När ni kommer fram har ni ett bra tillfälle att besöka den lokala marknaden med dess färggranna människor och intressanta handelsvaror. Om tid och tillfälle ges under vägen kan stopp göras vid teplantage eller i någon by. Övernattning Kontik Hotel i Hoima (här finns pool!) Frukost.

Dag 10 Viltsafari

300lejon2
I dag styr kosan mot Murchinson falls nationalpark,fallen är Afrikas tredje i storlek. Här finns en stor variation av naturtyper från torr grässavannen till tät regnskog och med den Vita Nilen som mäktig pulsåder i mitten. Parken hyser många endemiska arter av både djur och växter. Båtsafari på Nilen på eftermiddagen och övernattning vid Twiga Tales lodge, enkel turistklass, frukost.

Dag 11 Viltsafari i Murchinson Falls nationalpark

Tidigt åker man ut med picknick-frukost för att studera djuren i Murchinson Falls nationalpark. Här på savannen kan ni träffa på lejon, giraffer och elefanter förutom alla de vackra gaseller som le­ver av det proteinrika gräset, pigga vårtsvin och jordekorrar springer framför bilen. Fåglar är som alltid i Uganda mycket fascinerande, man behöver verkligen inte vara ornitolog för att njuta av all artrikedom, färgprakt och sång.
För lunch görs ett stopp vid Red Chili Lodge innan man på eftermiddagen gör en utflykt med bil till övre delen av fallen. Man känner sig liten när mäktiga Nilen rytande kastar sig nerför klipporna. Övernattning vid (ekologisk lodge byggd av Jane Goodal Foundation), frukost ingår denna dag.

Dag 12 Schimpans trekking

Tidigt på morgonen går ni tillsammans med guide ut i Budongoskogen för att söka efter någon av de ca 80 schimpanser som finns i den familj man får besöka. Detta är våra närmaste släktingar och är aktiva, sociala och mycket intressanta i sin naturliga miljö.
Tillfälle till lunch vid Kaniopabidi eller i staden Masindi på vägen tillbaka till Kampala/Entebbe och för ert flyg hem på kvällen. Frukost ingår denna dag.
För flyg hem nästa dag ordnas övernattning i Entebbe, tillägg från +500 sek/pers.

Option Zanzibar: Extra flyget ca 2500 sek/pers, bra boende från ca 3.000 sek/pers för 7 nätter turistklass.
Ni flyger då hem från Zanzibar i stället för Entebbe.

Klicka här för intresseanmälan el frågor
eller ring 023-69666