/*ÅL*/ Resa i Tanzania. Safari i Serengeti, Ngorongoro, Tarangire, Lake Manyara

Stor safari i norra Tanzania

Pris för resan: 29.900 sek/pers. Flyg från Sverige tillkommer.  Klicka här för intresseanmälan el frågor

Stor safari i norra Tanzania får ni uppleva den klassiska safarin med besök i tre parker i norra Tanzania. Omväxlande och prisvärd.
OBS Det finns också en alternativ rutt som går via Victoriasjön. Kostar lite mer men har fördelen att man slipper åka den långa vägen tillbaks till Arusha.
Är man två och vill åka med egen bil/guide så tillkommer 5.100 sek/pers. Resan har också startdatum för enskilda och par som vill åka i grupp. Grupperna är små 4-8 pers:

2019:  9 juni. 10 juli, 16 sept, 21 okt, 18 nov

Resebeskrivning: Stor safari i norra Tanzania (klassisk rutt, t o retur Arusha)

Gepard jagar i Serengeti N.P. Tanzania

Gepard i Serengeti N.P. Tanzania

Vilt safari i tre nationalparker och bad på Zanzibar. Det klassiska i rätt mängd. Vi besöker den gröna, sköna Lake Manyara National Park (eller Tarangire), det enorma Serengeti, världens åttonde underverk: Ngorongoro kratern och avslutar med sköna dagar på den tropiska ön Zanzibar som ligger i Indiska Oceanen. Där kan vi smälta alla intryck efter en högkvalitativ viltsafari under någon palm på beachen men också skaffa nya upplevelser på korallrev, kryddtur, delfinsafari, matlagningskurs, Swahili historia mm. Safari är optimerad: Ni kan  lägga till Tarangire N.P. men oftast blir det för mycket – såvida ni inte har specialintressen t ex om ni är fotograf. Vissa tider på året är Tarangire att föredra före Lake Manyara N.P. då väljer vi det i stället för Lake Manyara.

Dag 1 Ankomst , Ilboru Lodge

Ankomst Kilimanjaro (eller Nairobi airport), transport till ert hotell som är av bra standard strax utanför staden Arusha – Ilboru Lodge.(ingen mat ingår denna dag)

Dag 2 Viltsafari vid Lake Manyara

Ni blir hämtade på hotellet av vår guide och åker mot Lake Manyara nationalpark som har mycket skog där lejonen gärna håller till den varmaste delen av dagen . Därför är parken känd för sina trädklättrande lejon. De öppna områdena nära sjön har flockar av elefant, buffel, gnu, zebra, grants och thompson gasell. Vid stranden grymtar och vältrar sig flodhästar tillsammans med massor av fåglar och en och annan krokodil. Boende normalt Tloma Lodge med pool som kan avnjutas före eller efter middagen eller Rhino Lodge inne i Ngorongoro C.A. Helpension.

Dag 3 Safari mot Serengeti Nationalpark

Idag blir det viltsafari hela dagen ”on route” på väg mot mitten av världens ”mesta naturområde” Serengeti National Park.

safari feeling tented camp Tanzania

Tented Camp med safari feeling, Serengeti

Ni åker genom Ngorongoro Conservation Area till Serengeti Nationalpark – detta enorma område innehåller mer stora däggdjur än något annat naturområden i världen. Grässavannen, som gett Serengeti dess namn (the endless plain), är den proteinmotor som driver Serengetis fantastiska ekosystem med sina miljoner däggdjur. Serengetislätten i sydost är så enorm att man från bergssluttningen i Ngorongoro kan se att jorden är rund – horisonten kröker sig. ”Öppna landskap” får en ny dimension.

På kvällen, efter en dag full av intryck och på riktig ”safari väg”anländer ni till ert mysboende Kati Kati Tented Camp. Ert ”tent” är mer en stuga av kraftig canvas duk men stor dubbelsäng el två singlesängar, egen toa och dusch. Middagen serveras på långbord i vildmarken. Allt med en drömlik safarifeeling. Helpension med picknick lunch.

Dag 4 Viltsafari i Serengeti

Idag ägnar ni hela dagen åt Serengetis djurliv och natur. Under dagens safari kan ni få syn på lejon, gepard, leopard, hyenor, tusentals zebror och gnuer, antiloper, bufflar, elefanter, flodhästar, massor av fågelarter och mycket mycket mer. Men exakt vad ni får se och uppleva avgör ödet för detta är ren vildmark. Vår guide är duktig att hitta djuren och ni kommer att förvånas över hans ”hökblick”. Vad vi kan garantera är minst hälften av ”The Big Nine”. Helpension.

Efter en spännande dag med mycket djur landar ni åter i er camp där personal efter mörkrets inbrott väntar med härlig middag. Historierna vid middagen brukar bli både spännande och entusiastiska.

Natten är full av ljud: lejon, zebror, leopard påminner om dramatiska händelser på savannen. Att ligga i sängen och lyssna på dramatiken och försöka gissa vad som pågår är en unik upplevelse.

Option: ballongsafari ca en timme som sedan avslutas med  champagnefrukost i vildmarken. Svep fram ljudlöst över savannen med alla djur synliga under er. Pris 500 usd om det inte är höjt nyligen. Antal uppstigningar är mycket begränsat för att inte störa djuren för mycket så detta måste normalt bokas långt i förväg.

Zebra - Safari Tanzania Zebra - Safari Tanzania Flock Zebror - Safari Tanzania

Dag 5 Viltsafari i Serengeti och Ngorongoro

Tidig viltsafari medan djuren är som mest aktiva. Tillbaks för frukost och därefter ut på savannen igen för färd österut. Viltsafari ”on route” mot Ngorongoro. Ni passerar de vackra kopjes (stenformationer) som hyser många djur på dagen men större delen av färden går över den enorma Pale slätten med det energirika gräset som föder mycket av Serengetis ekosystem. Övernattning Rhino Lodge. Helpension

Dag 6 Viltsafari Ngorongoro

Lodge, safari i Ngorongoro

Rhino Lodge till vr om vägen, Ngorongoro kratern till höger

Tidigt åker ni ner i kratern (eg. kaldera) för viltsafari i detta världens åttonde underverk. För många miljoner år sedan var platsen en aktiv vulkan men den kollapsade och skapade en spektakulär kaldera (kollapsad vulkan) som är 610 meter djup och ca 20 kilometer i diameter. På de 3 kvadratmil, som kalderans botten utgör, finns de flesta av Afrikas alla naturtyper: gräs, bush, skogssavann, vattendrag med flodhästar, träsk, sodasjöar och på sluttningen i öst bergsregnskog. Här finns alltid mycket djur tack vare tillgången till vatten (Som också nyttjas av masajerna till deras getter och kor.) Störst chans att få se noshörning har ni här. Övernattning på Tloma Lodge. Helpension

Dag 7 Skön sovmorgon eller Lake Manyara N.P. innan Zanzibar

Den här morgonen brukar det vara skönt att ta det lugnt. Efter en god frukost åker ni mot Arusha för flyget till Zanzibar. Frukost

De som vill kan ta en tidig viltsafari i Lake Manayara N.P. – speciellt de som varit i Tarangire N.P. dag 1. Men obs att detta är enbart för de med specialintresse – ingen annan vill ha mer vilt safari har det visat sig. Man är helt nöjd.

Dag 7 – 14 Sol och bad på Zanzibar

på Zanzibar väntar en taxi som tar er till nordostkusten. Här ligger Kiganja Retreat Zanzibar, litet, enkelt och mycket familjärt med pool och A/C bara 40 m från den milslånga stranden vid Matemwe. Frukost ingår.

Zanzibar bad - Afrika

Dag 14 Hemresa

Hämtning och transport till flygplatsen för flyg hem.

Förlängning på Zanzibar går utmärkt och kostar endast från ca 420 sek/pers/natt inkl frukost. Många tar någon dag i Stonetown på slutet för shopping och folklivet. T ex Emerson & Spice kostar från 1.500 sek/pers/2 nätter inkl frukost.

 

Utökad safari i Tanzania / options

Normalt räcker ovanstående safari men för ett tillägg kan också Tarangire nationalpark besökas, det blir då en dag mindre på Zanzibar. Be om pris. Så här ändras då resebeskrivningen:

Dag 6 efter kraterbesök åker man till Tarangire nationalpark

Dag 7 Tarangire nationalpark

Trots intensiv viltsafari i flera dagar kommer ni med all sannolikhet att tycka det vara värt besväret med den extra transporten till denna park. Här finns gott om elefanter men det är framförallt landskapet med sina floder och baobabträd som imponerar. Det sägs att gudarna blev arga på baobabträdet för dess övermod och därför ryckte upp det och placerade det upp och ned. På kvällen kan ni njuta av den fina utsikten på Tarangire Safari Lodge som ligger på en brant där ni har en fin vy över en floddal där djuren brukar synas. Helpension.

Dag 8 Efter viltsafari färdas ni mot Arusha för att ta flyget till Zanzibar

Klicka här för intresseanmälan el frågor
el ring tfn. 023-69 666

Zanzibar / bad option

Det som ingår är eg. bara ett förslag. Vill man ändra hotell så går det naturligtvis bra – annan strand eller lite lyxigare finns att välja på. Antal dagar, boende klass etc avgör ni själva. Prisvärda alternativ finns från turistklass till 6-stjärnigt. Vi har kvalitetssäkrat dussintals hotell inom varje klass och har järnkoll på vilka som är välskötta och ger mycket för pengarna.

All Inclusive på Zanzibar

För de allra flesta är de småskaliga att föredra – gemytligare men det finns tre som vi kan rekommendera av de lite större som inte är alltför stora men har allt inom området dvs SPA, dykcenter etc. Breezes, Ras Nungwi och Karafuu. Av All Incl hotell är det bara Manta Resort och Neptun som drivs seriöst. Ingen klockstyrd utdelning av drinkar utan man tar en konjak till kaffet, en drink före maten etc – om man vill.

All Inclusive i Mombasa

Detta är all inclusive eldoradot. Stora hotellkomplex upp till 400 rum, fina trädgårdar, bra mat. Mombasa gäller endast för dem som trivs att vara på hotellet hela tiden – innanför stängsel där flera pooler finns – och med stora buffe’ middagar varje dag. De mest prisvärda kostar från 840 till 1700 pppnatt.