/*ÅL*/ Serengeti Ngorongoro kratern i norra Tanzania plus Victoriasjön

Serengeti, Ngorongoro, Viktoriasjön och Zanzibar

Unik safari i Tanzania. Självklar rutt för oss som känner området. Man slipper åka samma väg två gånger. Medför nya vyer alla dagar och mer orörda områden i Serengeti.

Pris 36.800 sek/person vid 4 eller fler resande. Klicka här för intresseanmälan el frågor

Resebeskrivning: Safari i Serengeti & Ngorongoro till Victoriasjön

Rutten som har stora fördelar: De flesta safaris till Serengeti & Ngorongoro startar och slutar i staden Arusha, men inte denna! Man upplever mer (man åker tvärs igenom hela Serengeti inklusive den viltrika Västra Korridoren som få besöker annars på grund av avståndet) och samtidigt slipper man åka samma långa väg tillbaka.

Dag 1 Ankomst Kilimanjaro Airport

Hämtning o transport till Ilboru Lodge i Arusha. Landar ni tidigt så börjar ni direkt med program dag 2.

Dag 2 Viltsafari vid Lake Manyara eller Tarangire Nationalpark

Ni blir hämtade på hotellet av vår guide och färdas över masajslätten tillnationalparken. I Lake Manyara finns  mycket skog där lejonen gärna håller till den varmaste delen av dagen. Därför är parken känd för sina trädklättrande lejon. De öppna områdena nära sjön har flockar av elefant, buffel, gnu, zebra, grants- och thompsongasell. Vid stranden grymtar och vältrar sig flodhästar tillsammans med massor av fåglar och en och annan krokodil. Tarangire är i stället känd för sina elefanter, sina magnifika baobab träd och det fina boendet ovan en floddal. Vi vet när parkerna är att föredra framför den andra – Vi optimerar. Boende på Thloma Lodge eller Tarangire Safari Lodge. Helpension.

Dag 3 Till NGORONGORO Conservation Area för kratertur

Tidig morgon mot kratern för viltsafari i ”världens åttonde underverk”. För många miljoner år sedan var platsen en aktiv vulkan men den kollapsade och skapade en spektakulär kaldera (dvs en kollapsad vulkan) som är 610 meter djup och ca 20 kilometer i diameter. På de 3 kvadratmil, som kalderans botten utgör, finns de flesta av Afrikas alla naturtyper: gräs, bush, skogssavann, vattendrag, träsk, sodasjöar och på sluttningen i öst bergsregnskog. Här finns alltid mycket djur tack vare tillgången till vatten (som också nyttjas av masajerna till deras getter och kor.) Störst chans att få se noshörning har ni här. Övernattning på Ndutu eller Rhino Lodge. Helpension

Dag 4 SERENGETI

Idag blir det viltsafari hela dagen ”on route” på väg mot mitten av världens ”mesta naturområde” Serengeti National Park. Serengeti och Paleslätten är så enorm att man från bergssluttningen i Ngorongoro kan se horisonten kröka sig. Öppna landskap får en ny dimension. På kvällen, efter en dag full av intryck och på riktig safariväg anländer ni till Kati Kati Tented Camp. Helpension med picknick lunch.

Dag 5 SERENGETI

Ni ägnar hela dagen åt Serengetis natur och djurliv. Under dagens safari kan ni få syn på lejon, gepard, leopard, hyena, tusentals zebror och gnuer, antiloper, buffel, giraff, elefant, flodhäst, massor av fågelarter och mycket mycket mer. Men exakt vad ni får se och uppleva avgör ödet för detta är ren vildmark. Vår guide är duktig att hitta djuren och ni kommer att förvånas över hans ”hökblick”. Vad vi kan garantera är minst hälften av ”The Big Nine”. Boende på Kati Kati Tented Camp, Helpension.

Dag 6  VÄSTRA KORRIDOREN i  SERENGETI

Viltsafari hela dagen. Ni färdas västerut mot Mbalageti Safari Camp genom den västra korridoren. Här finns alltid har mycket djur på grund av de två floder som rinner igenom där. Boende i Mbalageti’s Lodge room (budget)  Vid bokning av deras Chalet room = stora lyxiga ”tent” tillkommer 1.020 sek/pers). Helpension

Dag 7 En glimt av VICTORIASJÖN innan flyg till ZANZIBAR

Viltsafari på morgonen på färd mot Victoriasjön. Ni checkar ut ur Serengeti Nationalpark och får en glimt av den vackra Victoriasjön på er väg mot staden Mwanza där flyget väntar till Zanzibar. Väl framme hämtas ni upp av en chaufför som kör er till nordostkusten till fiskebyn Matemwe.

Dag 7 – 14 ZANZIBAR

7 nätter på kryddornas ö Zanzibar. Boende på Kiganja Retreat ett småskaligt, gemytligt hotell bara 40 meter från den milslånga stranden i Matemwe. På hotellet finns pool och A/C på rummen. Härifrån kan ni boka egna utflykter såsom delfinsafari, kryddsafari, snorkling, dykning, båttur, djuphavsfiske, besök i Stonetown m.m. Frukost ingår.

Transport till ert flyg hem sista dagen ingår.

Uppgradering/byte av hotell är möjligt: Det finns förstås mycket att välja på och spannet är stort: +0 sek/person/dag till +12 000 sek/person/dag på turistklass med frukost till 6 stjärnigt hotell med ”all inclusive”, dykning, snorkling, SPA mm.

The Big Nine