/*ÅL*/ Safari i södra Tanzania i Selous + zanzibar, båtsafari, lejonsafari, big five

Safari i Selous + Bad på Zanzibar

Safari i Selous är mest prisvärda safarin i Tanzania, Ändå högsta kvalitet på upplevelserna.

Pris: 14.600 sek/pers Klicka här för intresseanmälan el frågor

Selous erbjuder en fantastisk viltsafari i Afrikas största viltvårdsområde. Pris inkl inrikes flyg och Zanzibar. Inga tillägg om man ”bara” är 2 personer.

Vi har optimerat allt och turerna har fördelaktigt pris även om man bara är två. Resan är helt flexibel, antal dagar på t ex Zanzibar är bara förslag. Allt går att anpassa efter era egna intressen. Nedan presenteras ett mycket bra grundpaket (det nämnda priset gäller när resan inleds med safari och avslutas på Zanzibar).
Campen i Selous har ingen lyx men är välskött, har helt perfekt läge på randen av Rufiji River och med mycket safari feeling. Två 4,5- stjärniga alternativ finns för de som vill kosta på sig lite extra. Ni blir på båda ställena väl omhändertagna.  Mafia Island ligger söder om Zanzibar och kan enkelt kombineras med denna. På alternativet Pemba Island gäller 4+ stjärnigt, unik miljö och all inclusive. SPA behandling ingår dessutom varje dag.

Reseberättelse  Safari i Selous och bad på Zanzibar

Leopard i Selous, Tanzania

Leopard i träd i Selous

Viltsafari och andra äventyr blandat med sköna kvällar på lodgen i Selous. Upplägg beror lite på ankomsttid till Dar men detta gäller generellt:

Dag 1 Ankomst, till Selous

Ankomst, ni tas emot på flygplatsen av er chaufför som välkomnar er till Tanzania.  Ni kan/bör ta ut pengar dvs Tanzania shilling ur automaten på flygplatsen innan ni startar er färd mot Selous som tar ca 5 timmar. Halvvägs kan ni, om det passar, stanna för lunch eller fika på lokalt ställe. Ni lämnar då huvudvägen mot Mozambique och styr rakt västerut ”in i Afrika”. Sedan blir det riktig safariväg genom omväxlande ödemarker täckt av skog, odlingar och små byar. Ni får alltså en fin glimt av Afrika utanför turistorterna. Ni får också gott om tid att diskutera och få information av er chaufför.
Väl framme väntar en middag vid Mbega Camp som ligger på randen av floden Rufiji. Flodhästar på flera ton syns, eller i alla fall hörs, medan ni njuter av den Afrikanska solnedgången då nattens alla ljud tar över här i Selous. Mbega Camp är en sk Tented Camp med fasta ”tält” vilket inte alls är några normala ”tält” utan rymliga stugor av kraftig canvasduk med stor säng, egen toa och dusch. Turistklass, dvs lite enklare men med perfekt läge. Det känns rätt fantastiskt att somna till Afrikas alla ljud när ni för bara några timmar sedan lämnade norden.

Dag 2 –  Dag 4  Selous med viltsafari på flod, i skog och savann

Ni vaknar till ett crescendo av fågelsång och får sedan en härlig frukost innan dagens äventyr dvs viltsafari börjar. Artrikedomen är stor i Selous så djur ser ni så ni blir nöjda, det törs vi nog garantera även om detta är ren vildmark och inget zoo. Helpension.

Dag 3 mer viltsafari….

Ev gör ni en walking safari med beväpnad ranger denna morgon. På en sådan ser ni saker som ni aldrig har en chans till annars: färglada insekter, spår, träd, örter.. många med intressanta egenskaper. Frukost får ni efter återkomst. Sedan blir det vilt safari från öppna jeepar igen där ni kommer riktigt nära djuren. Helpension.
Obs att viltsafarin för dag 2 och 3 planerar ni dag 1 i samråd med managern på Mbega Camp. Ni kan välja mellan hel-, halvdagars och walking. Upplägget beror på era intressen och på var djuren befinner sig.
Flodhäst, krokodil, många olika arter antiloper, giraff, elefant, zebra och lejon finns det mycket goda möjligheter att få se. Har ni tur också leopard och den så sällsynta afrikanska vildhunden. Exakt vad ni får uppleva kan dock ingen förutse – detta är som sagt genuin vildmark!

Impala i Selous, södra Tanzania

Impala i Selous

Kanske vaknar ni någon gång på natten och hör lejonen ryta. Från lodgens restaurang hör och ser ni flodhästar och kanske också någon krokodil på sandbankerna på andra sidan floden. Helpension

Dag 4 Båtsafari + Zanzibar

Efter en härlig frukost med mycket frukt gör ni en spännande båtsafari på Rufiji River där ni garanterat ser och upplever flodhästar, kanske en och annan krokodil men också mycket fåglar inte minst färggranna kungsfiskare, svalor, storkar, rovfåglar mm. Tillbaks för lunch och sedan blir det transport till det lokala flygfältet där ert inrikes propellerplan väntar för transport till Zanzibar.
Flygbolaget vi nyttjar är säkert och tillförlitligt med mycket proffesionella flygare och moderna plan. Själva flygturen är en upplevelse i sig eftersom man inte flyger så högt. Man får en fin vy över landskap, staden Dar Es Salam och Indiska Oceanen med dess små lokala segelbåtar, sanddyner och korallrev innan ni landar på Zanzibars flygplats där ni förstås hämtas av vår representant för vidare transport till ert hotell på en palmbeströdd strand.
Efter alla äventyr får ni nu möjlighet att vila er och njuta av värmen. På ön finns mycket att uppleva för den som tröttnar på strandlivet.

Dag 4 – 12 Bad på ZANZIBAR

Selous, Tanzania + Zanzibar

Paradisstrand Zanzibar

Kiganja Retreat Zanzibar ingår i vårt paket, ett litet familjärt hotell, i den lilla fiskebyn Matemwe, ligger bara 40 m från den milslånga stranden i Matemwe, har pool och A/C, frukost.
Sköna soliga dagar under någon palm på stranden och bad i Indiska Oceanen. Men många vill aktivera sig även här (efter en tids vila efter alla äventyr och upplevelser i Selous). Delfinsafari, snorkla, bada, åka på kryddtur, besöka StoneTown, kultur, äta gott och njuta under skuggan av en palm. Här är lugnt och skönt med härliga stränder. När det är ebb kan ni passa på att plocka vackra snäckor i det grunda vattnet eller vada ut till kvinnorna som skördar alger i lagunen.

ALTERNATIVA STRÄNDER  / BAD

Grundförslaget är bra och passar de flesta men allt är eg. helt flexibelt vad gäller denna resa. Antal nätter i Selous, boende där och val av beach.

********************

Dag 4 – 12 Bad vid BAGAMOYO norr om Dar Es Salaam

Nära staden Bagamoyo knappt en timme från Dar ligger två paradisiska lodger. Lazy Lagoon ligger på en ö endast 15 min båtfärd från fastlandet. Det är ett rätt lyxigt sk barefoot paradize där man bor i stora stugor av kraftig canvasduk helt avskild från grannen. Bomani Beach Bungalow är enklare men mysigt på stranden nära en vänlig fiskeby. Allt är flexibelt men vi tror att en kombination av dessa ger de flesta mest för reskassan.

Dag 4  Ankomst Dar med flyget, hämtning och transport till Bomani.
Dag 4 – 9 Bomani Beach Bungalow, frukost.
Dag 8 Guidad tur till staden Bagamoyo som för hundra år sedan var östra Afrikas största hamn och utförselhamn för den omfattande slavhandeln. Lämningar finns kvar. Vill ni besöka museet betalar ni avgiften på plats. Senare Bomani och båt till Lazy Lagon
Dag 9 – 12 Lazy Lagon, helpension
Kontakta oss för pris för detta alternativ.

DHOW tur till Stonetown dvs Zanzibar kan bokas (på plats då det förutsätter att vädret tillåter segling – vilket det oftast gör). Tar 3 – 5 timmar.

Två olika stränder på Zanzibar

Det rekommenderas att ta två olika stränder på Zanzibar om man skall vara där fler än 7 nätter.  Det finns alltid en risk att man trivs bättre på ”1:a stället” om man byter, men generellt sett är det en fördel att byta strand och kök efter halva tiden. Pris varierar förstås beroende på val av klass på boende: 0 till plus 30 000 sek/pers turistklass inkl frukost till suite på 5+ stjärnigt inkl all inclusive.

Bad på Zanzibar + safari i Selous

Zanzibars palmbeströdda östkust

Mafia Island

Dag 4 – 8 byts ut mot boende på Mafia Island Lodge. Dvs ni flyger till Mafia efter Selous. Sedan flyger ni tlll Zanzibar för boende på vårt rekommenderade hotell dag 8-12. Vi lämnar pris inklusive inrikesflyg. Kinasi Lodge på Mafia är ett dyrare alternativ men också lika prisvärt dvs ni får extra wellcare och helpension där. PolePole är utmärkt för bröllopspar.
Vill man dyka mycket kan man vara på Mafia Island längre tid men annars rekommenderas max 4-5 nätter.
Mafia Island ligger 10 mil söder om Zanzibar.

Pemba Island

Dag 4 – 12 byts ut mot boende på Manta Reef Resort på ön Pemba dvs den ngt mindre ön norr om huvudön i Zanzibar arkipelagen. Här ingår en SPA-behandling per dag  samt all inclusive. Mycket prisvärt även om det kostar en del i tillägg, vi lämnar pris inklusive inrikesflyg.

Stone town, Zanzibar

Många vill ha en – två nätter i Stonetown för shopping, folklivet och för att studera swahili kulturens arkitektur, Tillägg från ca 550 sek/pers/dag. Vi har funnit Emerson&Spice som det mest prisvärda alternativet – lite lyxigt och med helt unik swahili-atmosfär.

Fler / färre nätter / Uppgradering på Zanzibar


Denna tur är som sagt helt flexibel – också i längd. Extra dag i Selous kostar 2.100 sek/pers med helpension och båtsafari eller kultursafari = studiebesök till närliggande by,
Extra/färre dagar på Zanzibar kostar +/- 420 sek/pers/natt inkl frukost på turistklass direkt på stranden.
Uppgradering till 3,5 stjärnigt på Zanzibar med AC och pool kostar från +210 sek/pers/natt inkl frukost respektive från +1100 – 2200  på 5 stjärnigt inkl halvpension beroende på val av rum och hotell. Upggradering under jul/nyår kostar mer pga högre priser under ”peak season”. Uppgradering under lågsäsong dvs mitten av mars till mitten av juni kan vara riktigt billigt. Kontakta oss.

5 stjärnigt i Selous dvs lyxigt på safarin


Uppgradering till 4,5 – 5 stjärnigt i Selous på Rufiji River Camp  kostar från+8.500 sek/pers. Då flyger ni i båda riktningarna. Detta passar dem som vill kosta på sig lite extra. Det som ingår default dvs Mbega Camp är bra med mycket bra läge men man kan säga att Rufiji River Camp är lika prisvärt – dvs man får valuta för den extra kostnaden.
Med detta option flyger ni till Selous också.

Klicka här för intresseanmälan el frågorNi kan också ringa tfn: 023-69 666