/*ÅL*/ Stor Namibia safari inkl Etosha, Sossusvlei, Kalahari, Swakopmundt

Klassiska Namibia

Pris: 31.900 sek/pers.   Klicka här för intresseanmälan el frågor

En stor och lyxig safari genom ett av Afrikas vackraste länder. På den här resan kan ni utforska de nakna slätterna i Namib Desert nationalpark, Sossusvleis aprikosfärgade sanddyner, den romantiska kuststaden Swakopmund, den grova dramatiska terrängen i Damaraland, viltsafari i den världsberömda viltrika Etosha National Park mm.Boende och mat är mycket bra.
2019:  16 febr, 16 mars, 13 april, 11 maj, 15 juni 6 juli, 20 juli, 3 aug, 17 aug, 31 aug, 14 sept, 5 okt, 19 okt

Sammanfattning av Klassiska Namibia

Ni får med våra inhemska guider också en mycket proffesionell guide och grupperna är små: 2-8 deltagare. Allt är noga planerat: Boende, rutt, tid, hot spots.. Högsta kvalitet på allt.
Med mindre än 1 invånare per kv.km saknar Namibia Sydafrikas stora problem pga arbetslösheten (som är hög). I Namibia är allt vänligt och lugnt (även om man som turist förstås skall vara försiktig som alltid i städerna). Spännande och vällagad mat, fina och mycket billiga viner, ett skiftande ofta dramatiskt landskap med enastående färger. Äkta levande afrikanska folkstammar som bevarat sin kultur. Kvalitet på konst, hantverk och kläder till låga priser gör även shoppandet till ett nöje (många väljer till någon dag extra i Windhoek innan flyg hem eller till Zanzibar för bad  eller Kapstaden för ännu mer upplevelser).
Resan är optimerad för att få ut så mycket som möjligt av det vackra Namibia. Det bästa från de höga sanddynerna i Sossusvlei till  paradiset Etosha nationalpark. På Etoshas unika saltslätt finns ett överflöd av djur, inklusive de flesta av The Big Nine. Området är känt för att erbjuda safari-besökare rafflande närkontakt så din tid här kommer att bli oförglömlig.

Reseberättelse Klassiska Namibia

Dag 1, ankomst och stadsrundtur

Ankomst till Hosea Kutako (Windhoek International) flygplats, där du möts av din guide som hjälper dig med incheckningen på  ert hotell, varefter ni gör en guidad stadsrundtur. Windhoek är en stad med många kontraster. Moderna skyskrapor blandas med historiska byggnader från sekelskiftet. Flera byggnader från den tyska kolonialtiden har bevarats och restaurerats. Vissa av de sevärdheter som du kommer att se på din tur är Ride Memorial, Old Fort, parlamentsbyggnaden (även känd som ”Ink Place”), den Lutherska kyrkan, järnvägsstationen och många fler.
Övernattning Villa Violet eller likvärdigt. Ingen mat denna dag.

Dag 2 mot Kalahariöknen

Efter frukost kör ni via Rehoboth, genom den röda sanddynerna i Kalahariöknen till Bagatelle Kalahari Game Rach. På eftermiddagen en guidad safaritur där ni får lära er mer om Kalahariöknens unika växt och djurliv.
Övernattning på Bagatelle Kalahari Game Rach eller liknande., Frukost,middag.

Dag 3 vidare via Namiböknen

Resan fortsätter söderut mot det lägre liggande slättlandet i Namibiöknen via Maltahöhe till Desert Quiver Camp där ni kommer att bo.
Frukost, middag.

Dag 4 röda sanddyner och spännande canyons

Mot Sossusvlei och dess fantastiska färger och landskap. Det är omgivet av några av de högsta sanddynerna i världen. Här finns endast vatten under de år då exceptionellt mycket regn kommer (i snitt var 12:e år). Vi besöker Sesriem Canyon. Har det inte regnat så gör ni en promenad ner i canyon. I små vattensamlingar brukar lungfisk plaska runt. Sesriem är afrikaan och betyder sex bälten. Det sägs att kanjonen fick sitt namn under tiden då man använde oxkärror för att dra upp vattnet från botten och man fick skarva sex st bälten av skinn (oryx-) innan hinken nådde botten.

(Tsauchab rivier har under årmiljonerna mejslat fram denna kanjon ur den sedimenterade sandstenen.  Floden är en säsongsflod som sällsynt skapar en sjö här i öknen. De åren har man svårt att se sanddynerna men desto mer spekulativ är då Sesriem Canyon med sin rytande flod. Floden är endast 10 mil lång. Uppsamlingsområdet är Naukluft Mountains i öster. (Bergen utgör Namib Naukluft National Parks östra gräns. De vackra bergen hyser många djur, inte minst mountain Zebra och leopard!)
Övernattning på Desert Quiver Camp eller likvärdigt. Frukost, middag.

Dag 5 månlandskap och Swakopmund

Idag går färden norrut via Kuiseb Canyon till Swakopmund. Ni åker genom ett fantastiskt ”månlandskap” och har möjlighet att se ökenväxter såsom , ”Welwitschia mirabilis”. Swakopmund är en pittoresk ökenstad med en avslappnad atmosfär, gammaldags charm och frodiga gröna gräsmattor och palmer. Här ingår inte middag just för att ni själva skall kunna hitta er egen favorit resturang som vanligtvis serverar något från den rika Atlanten utanför. Restaurangbesök kostar mycket litet jämfört mot motsvarande i Sverige. Övernattning på Swakopmund Guesthouse eller likvärdigt. Frukost.

Dag 6 Sälkryssning med ostronlunch

Tidigt på morgonen görs en kryssning på Walvis Bay Lagoon. Pelikaner och sälar upplevs absolut. Den unika och stora klumpfisken och delfiner finns chans att se . I turen ingår en lättlunch bestående av plockmat och gott sydafrikanskt ”bubbel”. Ät så mycket ostron du vill! Eftermiddagen på egen hand. Den vetgirige kan boka Ökensafari och få mer kunskap om detta 400 miljoner år gamla ekosystem.
Övernattning på Swakopmund Guesthouse eller likvärdigt. Frukost.

Dag 7 och 8 Skelettkusten och sälkoloni och Damaraland

Från Swakopmund går färden norrut längs Atlantkusten. Hedmarkerna nära Wlotzkas besöks innan ni fortsätter till semesterorten Henties Bay och vidare till sälkolonin vid Cape Cross. Resan fortsätter via Ugabmund till södra skelettkusten för att titta ett skeppsvrak. Tidig eftermiddag går färden via Springbokwasser, där naturen förändras från öken till Damaralands högland med dess imponerande kuperade landskap. En annan höjdpunkt på din vistelse vid Grootberg Lodge blir noshörningsutflykten.
Två övernattningar på Grootberg Lodge eller liknande. Frukost, middag.

Dag 9 mot Etosha nationalpark

Resan fortsätter via Grootberg Pass till Kamanjab och vidare mot Etosha National Park dit ni ankommer på eftermiddagen. I hjärtat av denna nationalpark ligger Etosha Pan, en enorm, oftast torr, alltid grund fördjupning. Tillfälliga källor bildar vattenhål som lockar en myriad av djurarter. Att ni kommer att se mycket djur törs man garantera trots att detta är ett enormt viltområde. Ödet avgör vad som händer och vad ni spekulativt får uppleva.
Övernattning i bungalow i Hobatere Lodge eller likvärdigt. Frukost middag.

Dag 10 viltsafari i Etosha

Idag är det safari hela dagen i Etosha nationalpark, här finns en stor mångfald av djur- och fågelarter speciellt runt de många vattenhålen. Flera av dessa är endemiska dvs unika för landet. Övernattning i bungalow i Talene Etosha village eller likvärdigt. Frukost, middag.

Dag 11 viltsafari i Etosha

Ytterligare en dag för äventyr i den afrikanska bushen i Etosha nationalpark medan ni sakta rör er österut via Halali och Namutoni till Mushara Bush Camp.
Övernattning i bungalow i Mushara Bush Camp eller liknande. Frukost, middag.

Dag 12 via Okahandja till flyget

Återresa till Windhoek via Okahandja. Okahandja är ett viktigt centrum för träsnidare. De utövar sina forntida färdigheter som träsnidare på marknaden bredvid huvudvägen. Här är ett bra tillfälle för att köpa souvenirer. Transport till Hosea Kutako flygplats för hemresa.
Många stannar en – tre nätter extra i Windhoek för bra mat och dryck, billig shopping och uppleva en trevlig småskalig huvudstad. Det går också bra att lägga till en natt vid Okonjima Africat foundation som ger fina möjligheter att se både leopard och gepard på nära håll.

DET INGÅR:
– Alla transporter enligt resplanen – Boende i delat dubbelrum – Måltider som anges i resplanen, ej dryck – Aktiviteter och parkavgifter enligt resplanen
– Mineralvatten i bilen
– alla middagar och frukost förutom ank.dagen. Se resebeskrivning.
Lunch ingår inte men det beror på att man köper pick nick lunch på morgonen som man sedan äter på något mysigt ställe efter vägen. Er guide hjälper er och ser till att ni mår bra. Lunchen kostar alltså mycket lite.  Middagarna är rikligt tilltagna, gott, spännande och vällagat. Ni kommer att vara tacksamma att lunchen inte är trerätters utan att ni själva kan bestämma vad ni vill köpa i de välsorterade affärer och snabbköp ni passerar.
– bästa tänkbara safaribil av högsta klass
– bästa tänkbara guider av internationell högsta klass
Options: Kapstaden, Zanzibar samt Victoriafallen. För de som vill till Victoriafallen rekommenderas dock resan Namibia + Victoriafallen. Se längs ned på sidan under Namibia

 Klicka här för intresseanmälan el frågor
eller ring telefon 08-55922344