/*ÅL*/ familje safari, resor till afrika för familjer, familjeresor, upplevelser, äventyr

Familjeresor / safari för familjer

Det kostar mycket för en familj att åka på safari så det måste ju bli så bra som möjligt. Klicka här för mejl till info@afrikaresor.se
Eller klicka här för mer info: Vi har säkrat de mest optimala boendena för höst- sport- och sommarlov samt under jul/nyår

Innehåll FAMILJERESOR

 

FAMILJESAFARI

elefant lion Selous

SAFARI  i NORRA TANZANIA och ZANZIBAR för FAMILJER

En safari med allra högsta kvalitet i norra Tanzania och med avslut med sol och bad på Zanzibar. Safarin gör ni med privat guide/chaufför.

Dag 1 Ankomst Kilimanjaro Airport. Ni hämtas upp och körs till Arusha. Boende på Ilboru Lodge. Inga måltider ingår.

Dag 2 Tidig start till Ngorongoro för viltsafari i kratern,  som också kallas världens 8:e underverk. Här finns nästan alla Afrikas  naturtyper representerade och en mängd djur såsom lejon, noshörningar, flodhästar, elefanter, zebror, giraffer, bufflar  mfl. Har ni tur så kan ni pricka av många i Big 5 redan första dagen. Boende på Rhino Lodge. Helpension

Dag 3 Mot Tarangire Nationalpark för att fortsätta viltsafarin. Boende på mysiga Tarangire Safari Lodge som har en pool. Helpension

Dag 4 Viltsafari hela dagen i Tarangire. Helpension. Tarangire Nationalpark är känd för de enorma flockar elefanter som samlas i floddalen som er lodge ligger på kanten av. Gepard, leopard och lejon finns också förstås förutom mängden av gasellarter, giraff och zebra. Ni kommer garanterat att få se mängder av djur och minst hälften av the Big Nine.

Dag 5 Viltsafari på förmiddagen sedan åter Arusha för flyg till Zanzibar. Transfer från flygplatsen till hotellet. Frukost och lunch ingår.

Dag 5 – 10 Bad på Zanzibar. Boende på mysiga Kiganja Retreat som ligger i Matemwe på nordostkusten. Hotellet ligger 40 meter från stranden. På hotellområdet finns pool och solstolar. AC på rummen.  Vi har många andra förslag på hotell om ni vill uppgradera.

Dag 10  Transfer till flygplatsen för hemresa.

Pris: 23.800 sek/pers inkl landarrangemang enligt program, privat engelsktalande guide, parkavgifter, inrikesflyg Arusha-Zanzibar, måltider enligt program. Flyg från och till Sverige tillkommer

Vi jobbar mestadels med småskaliga hotell. Mer mys än lyx (vi kan såklart ordna detta om det efterfrågas). Ni bildar som familj en egen grupp och får egen bil& guide. Högsta kvalitet på allt. Boendena är noga valda med fokus på läge och safarikänsla. Ni får absolut mest ut av era pengar.

Zanzibar finns flera alternativ. Det större 4+ stjärniga Breezes Beach Club, trevliga 3,5* Zanzibar Retreat och Zanzibar Ocean Blue brukar vara mycket uppskattat av familjer. Tillägg från 100 till ca 1500 SEK/person/natt beroende på rum, hotell och säsong. Även budgethotell finns med fläkt på rummet som är bra och gemytliga.

SAFARI i SELOUS och ZANZIBAR anpassad för familjer

Är det andra alternativet som är mycket lämpligt för höstlovet:  Klicka och studera Safari i Selous.  Där ingår 2 heldagar med safari i södra Tanzania och 8 nätter på Zanzibar. Även på denna safari är naturligtvis viltsafarin av allra högsta kvalitet. Enkelt boende i canvasstugor strax utanför parken. Bra läge intill Rufijifloden med mycket safari-känsla. Boende på 3* Kiganja Retreat på Zanzibar.

SAFARI i KENYA för familjer: TSAVO NATIONALPARK och BAD i MOMBASA

Ett tredje alternativ är att flyga tur och retur Mombasa och så ta en-tre nätter i Tsavo Nationalpark med viltsafari. Mycket smidigt och prisvärt. Kontakta oss och ange vilken klass på boendet ni vill ha!

STOR BUDGETSAFARI i KENYA

Safari i Masai Mara och Lake Naivasha. Enkelt boende i tented camp strax utanför Masai Mara och camping inne i parken. Ett riktigt äventyr för både stora och små. En natt kan man välja att bo i en massajby i en traditionell lerhydda.
Väldigt mycket safari för pengarna! Går bra att kombinera med sol och bad på Zanzibar eller i Mombasa.
Länk till dagsprogram

SAFARI i UGANDA

Familjesafari i Afrikas pärla Uganda bjuder på viltsafari och mycket mer. Ni kan välja att lägga till vandring, cykling, skolbesök, bybesök och mycket mer. Grundprogrammet tar er med på viltsafari i Queen Elizabeth och Lake Mburo Nationalpark och ett fotostopp vid ekvatorn. För familjer med lite äldre barn går det att lägga till chimpans- och gorillavandring i djunglen.
Länk till dagsprogram   Mycket prisvärt med safari i Uganda.

 

Be om förslag via e-mail

 

FAMILJERESOR under JUL/NYÅR

Under jul brukar de flesta vilja åka en längre tid än höst- och sportlov. Alla våra paket-förslag kan därför anordnas över jul/nyår. Högsäsongstillägg tillkommer vissa nätter för boende i parkerna – framförallt i norra Tanzania (ca 1000 – 2500 kr/person beroende på val av safari).

Dessa safari är mer omfattande och ännu mer upplevelser:

Kortare safari:

 

Alla våra resor kan skräddarsys helt efter era önskemål!

BARNRABATT

Barn under 12 år har rabatt på parkavgifter och på vissa hotell om de delar rum med sina föräldrar.  Vissa hotell har barnrabatt till och med 15 år. Vi optimerar baserat på  hur många ni är och ålder på barnen.  Klicka här för att maila Afrikaresor så skickar vi mer info.

 

SAFARI LÄMPLIGA FÖR FAMILJER – ALLMÄN INFO

De flesta resorna är upplagda för ca 2 veckors vistelse i Afrika. Detta är dock flexibelt. Antal nätter på Zanzibar kan ändras liksom klass på boendet. Det som ingår är gemytligt och passar de flesta. Flera alternativ finns förstås – från billigare med fläkt på rummet (men ändå rent och mysigt) upp till 6-stjärnigt.

Större mer avancerad safari för familjer

Det Genuina Afrika Ger minst en dimension till i upplevelserna. Viltsafari i världens mesta naturområde Serengeti och Ngorongoro men mycket mer upplevelser.

Skräddarsytt – Nära hälften av våra familjesafari är på något vis skräddarsydda men utgår från någon av våra färdiga program. De är väl designade in i minsta detalj. Det Genuina Afrika skräddarsys ibland så att man stryker de två första dagarna och åker direkt till staden Musoma vid Victoriasjön. Rutten har flera fördelar gentemot att åka den långa vägen fram och tillbaka till Arusha som brukligt är. Samma gäller Gorillor och Lejon. Man kan på den koncentrera sig på Serengeti och Ngorongoro också och korta ner vistelsen i Uganda.

Gorillor och lejon – Uganda+Tanzania  Precis samma här men dennna börjar i vackra Uganda i stället. För lägre budget skall ni skippa gorilla trekkingen som kostar 6000,- pp och som annars ingår.

Fler klassiska rutter som också inkluderar Zanzibar

Safari i Serengeti och Ngorongoro

Stor safari i norra Tanzania   Välkomponerad variant av ovan med mer viltsafari.

Stor safari i södra Tanzania Mindre kända nationalparker än de i norr men definitivt med högsta klass på safarin. Mindre känt = färre turister i parkerna.

Flying Safari (Katavi Selous Ruaha)  Om ni har dåligt med tid men vill hinna se mycket så kan flying safari vara ett alternativ. Många nationalparker har landningsbanor. På det här sättet sparar ni in på tiden det tar att åka mellan nationalparkerna.

Stor safari i Uganda  Uganda kallas för Afrikas pärla då det är vackert med ett böljande grönt landskap och mycket djur.

För lägre budget men ändå med högsta kvalitet på safarin

Afrikas pärla, familje- och sällskapsresa  i vackra Uganda med viltsafari i safaribil men också båt.

Safari i Selous  Vår populäraste safari för familjer pga priset. Bra och varierad safari.

Kenya Masai Mara lågbudget  Nytt förslag för de som vill till Kenya

 

SOL och BAD

Klicka här för mer information om Zanzibar och andra badparadis

 

EKONOMI och INFO

Inte inkluderat i våra priser:

Barnrabatt

Något riktigt billigt familjeboende finns mycket sällan i parkerna men vi gör vad vi kan för att er safari skall bli så prisvärd som möjligt.  På Zanzibar finns en del hotell som är extra fördelaktigt för barnfamiljer. Vi optimerar med avseende på hur många ni är och vad ni önskar för klass på ert boende. I våra grundpaket ingår boende på Kiganja Retreat som ligger i Matemwe på nordoskuten. Hotellet ligger ca 40 meter från stranden och på hotellområdet finns pool och solstolar. AC på rummen. Nära till restauranger och aktiviteter. Fråga oss om andra alternativ om ni föredrar någon speciell strand eller vill upp/nedgradera boendet.

Titta igenom alternativen och se om något faller er i smaken. Det är inte alltid lätt att välja då allt är bra – så tveka inte att fråga oss om vad vi tror skulle passa er bäst. Det är bra för oss att veta er budget eller era önskemål om klass på hotellen för att det vi ska få fram ett så passande förslag som möjligt till er. En safariresa kostar mycket pengar och för många är det en ”once in a lifetime”-upplevlse. Det är det som är vårt kall – att göra allt vi kan för att ni ska få er drömresa. Inga frågor är dumma eller onödiga så bara att fråga på. Hos oss har ni en trygghetsförsäkring att allt blir optimalt utifrån er budget. Det är under våra aktiva 20 år ca 1000 barnfamiljer som arrangerat resor åt.

 

Kontakta oss om ni har frågor eller vill ha mer hjälp med att välja ut det som passar er bäst. Kontakta oss via email  Obs ange barnens ålder och den/de safari ni tänkt er i första hand samt som sagt eventuellt önskemål om boendeklass.