/*ÅL*/ familje safari, resor till afrika för familjer, familjeresor, upplevelser, äventyr

Familjeresor / safari för familjer

Många familjer reser med oss. Det är mycket att välja på och det blir ofta många mejl innan vi hittar det som passar varje enskild familj bäst. Det kostar mycket att åka på safari så det måste ju bli så bra som möjligt. Klicka här för mejl till info@afrikaresor.se
Mer info följer.. (Vi har t ex säkrat de mest optimala boendena för höstlovet och jul/nyår.)

Innehåll FAMILJE RESOR

Resor för höstlovet 2017

Resor för jul/nyår 2017/18

Resor lämpliga för barnfamiljer övriga datum

Information om Zanzibar m fl öar

Ekonomi och allmän information för familjer om safari  

 

FAMILJE RESOR HÖSTLOVET 2017

elefant lion Selous

SAFARI  i NORRA TANZANIA + ZANZIBAR anpassad HÖSTLOVET

En safari med allra högsta kvalitet i norra Tanzania och med avslut på Zanzibars palmbeströdda strand.

27/10 Ankomst JRO dvs Kilimanjaro Airport, hämtning (1,5 tim),  övernattning Arusha Ilboru Lodge el motsv, ej mat
28/10 Mkt tidigt till Ngorongoro för viltsafari i kratern,  detta världens 8:e underverk. Här finns nästan alla  Afrikas  naturtyper representerade och en mängd djur såsom lejon, noshörning, flodhäst, elefant mm mm. Rhino Lodge, helpension
29/10 Mot Tarangire för viltsafari i nationalparken, Tarangire Safari Lodge, helpension
30/10 Tarangire, Tarangire Safari Lodge med helpension. Tarangire N.P kännetecknas av de enorma flockar elefanter som samlas i el nära floddalen som er lodge ligger på kanten av. Gepard, leopard och lejon finns också förstås förutom mängden av gasellarter, giraff och zebra. Ni kommer garanterat att få se mängder av djur och minst hälften av the Big Nine.
31/10 Viltsafari på förmiddagen sedan åter Arusha för flyg till Zanzibar vid ca 14:30, helpension
31 – 4/11 AlHapa, mysigt, småskaligt typ guesthouse direkt på stranden. *
4 November kl 19:35      Departure Zanzibar med Precision Air PW 715
pris: 20.200,- pp  inkl transporterna, även på Z exkl flyg.
Ni blir naturligtvis omhändertagna från det ni landar på JRO samt Zanzibar.
Obs boendena är småskaliga så återkom snarast om ni är intresserade. Ni bildar som familj en egen grupp och får egen bil& guide. Högsta kvalitet på allt. Boendena är noga valda map på läge och safari feeling. Med detta förslag får ni absolut mest ut av era pengar.

* Vill ni ha AC o pool på Zanzibar finns flera alternativ. Det större 4+ stjärniga Breezes Beach Club blir mycket prisvärt: +1.400 pp i deras stdrum men då ingår också finare middag. Zanzibar Retreat är mycket uppskattat av familjer, småskaligt, +825 pp i deras stdrum inkl frukost. Priserna är för fyra nätter.

SAFARI i SELOUS + ZANZIBAR anpassad HÖSTLOVET

är det andra alternativet som är mycket lämpligt för höstlovet:  Klicka Safari i Selous  Där ingår 8 n på Zanzibar. Tar ni bort 3 nätter blir priset 1100,- lägre. Även på denna safari är naturligtvis viltsafarin av allra högsta kvalitet. Ca turistklass på boendet dvs lite enklare än ovan men med allra bästa läget och med mycket safari feeling även här.

SAFARI i TSAVO N.P. + BAD I MOMBASA

Ett tredja alternativ är att flyga to retur Mombasa och så ta en till tre nätter i Tsavo N.P. med viltsafari. Mycket smidigt och prisvärt. Kontakta oss och ange vilken klass på boendet ni vill ha.

SAFARI i UGANDA

Familje resa till Uganda    Denna skräddarsys för att passa antal dagar. Mycket prisvärd även denna.
Fler förslag: Se nästa kapitel.

Be om förslag via email

FAMILJE RESOR JUL / NYÅR

Vi har en hel del förslag vilka inkluderar fördelaktigt flyg och där mest prisvärt boende är säkrat sedan i januari. De har alla avresa 22 dec men återkom om ni vill åka annan tid t ex 26 dec.

Ni hittar dessa enklast längs ned på vår hemsida under respektive land. Lägg till ca 9-11000 på priset för flyg o peakseason tilläggen.  Klicka här för mejl till info@afrikaresor.se  så skickar vi info inkl exakt pris.

 

SAFARI LÄMPLIGA FÖR FAMILJER

Obs att dessa är upplagd för ca 2 veckors vistelse i Afrika. Detta är flexibelt. Antal nätter på Zanzibar kan alltså ändras av er liksom klass på boendet. Det som ingår är gemytligt och passar de flesta. Flera alternativ med AC o pool finns förstås – från +220 SEK pppnatt inkl frukost på typ 3 stjärnigt.

Större mer avancerad safari för familjer

Det Genuina Afrika Ger minst en dimension till i upplevelserna. Viltsafari i världens mesta naturområde Serengeti + Ngorongoro men mycket mer upplevelser.

Skräddarsytt – Nära hälften av våra familjesafari är på något vis skräddarsydda. Man bör dock utgå ifrån någon av de som nämns här. De är väl designade in i minsta detalj. Det Genuina Afrika skräddarsys ibland pss att man skippar de två första dagarna och åker direkt till staden Musoma vid Victoriasjön. Rutten har flera fördelar gentemot att åka den långa vägen t o retur Arusha som brukligt är. Samma gäller Gorillor o Lejon. Man kan på den koncentrera sig på Serengeti och Ngorongoro också och korta ner vistelsen i Uganda.

Gorillor och lejon – Uganda+Tanzania  Precis samma här men dennna börjar i vackra Uganda i stället. För lägre budget skall ni skippa gorilla trekkingen som kostar 6000,- pp och som annars ingår.

Mer klassiska turer som också inkluderar Zanzibar

Safari i Serengeti och Ngorongoro

Stor safari i norra Tanzania   Välkomponerad variant av ovan med mer vilt-safari.

Stor safari i södra Tanzania Inte så namnkunniga nationalparker som i norr dvs de ovan men definitivt med högsta klass på safarin.

Flying Safari (Katavi Selous Ruaha)   Kostar en del pga inrikesflyget och bra boende men också effektivt.

Stor safari i Uganda

För lägre budget men ändå med högsta kvalitet på safarin

Afrikas pärla, familje- och sällskapsresa  i vackra Uganda med viltsafari i safaribil men också båt.

Safari i Selous  Vår populäraste safari för familjer pga priset. Bra och varierad safari.

Kenya Masai Mara lågbudget  Nytt förslag för de som vill till Kenya

Förslaget längst upp dvs SAFARI  i NORRA TANZANIA + ZANZIBAR går också året om.

 

BAD och BEACH

Klicka här får informationssidan om Zanzibar o andra stränder

 

EKONOMI och ALLMÄN INFO

För jul/nyårs resorna har vi säkrat flyg och inkluderat det. Annan tid behöver vi era namn ss det står i passen för att ge alternativ. Ni kan boka flygstolar själva också t ex på webben. Det är ok för vår del.  Man måste dock välja den safari som passar en bäst först eftersom optimal ankomstort beror på valet.

Det tillkommer också: visum 50 usd pppland (transfervisum i Kenya kostar 25 usd och gäller i 48 tim), dryck (stöl från 25 SEK, vin 150, vatten/coke 10), mat på Z förutom frukost som ingår, egna utflykter på Z (snorkling, kryddtur, delfinsafari, Stonetown etc a ca 40 usd pppstyck, fiske & dykning kostar förstås mer – alla turer på Z bokas på plats), dricks (är vedertaget i hela Afrika så anslå från ca 75 usd pp till guide o tippingboxar).

Obs också att det tillkommer peakseason tillägg för boende i vissa parker 20 dec – 5 jan. Ca 500 SEK pppnatt. Vissa boenden med AC o pool  på Zanzibar har också tillägg vilket gör dem mindre prisvärda – vi optimerar som alltid.

Barnrabatt

Något riktigt billigt familjeboende finns mycket sällan i parkerna men vi gör vad vi kan för att er safari skall bli så prisvärd som möjligt.  På Zanzibar finns en del logi som är extra fördelaktigt för barnfamiljer. Vi optimerar med avseende på hur många ni är och vad ni önskar för klass på ert boende. Billigast är det som ingår på Zanzibar – ingen AC o pool men gemytligt och direkt på stranden.

Studera gärna alternativen och diskutera. Men det är inte lätt att välja då allt är bra – men olika – så tveka inte att låta oss avgöra. Det är det som är vårt kall – att optimera för er. Vi behöver dock veta er budget eller era önskemål om klass på hotellen för att det inte skall bli ett alltför omfattande svar.

Kontakta oss om ni har frågor eller vill ha mer hjälp med att välja ut det som passar er bäst. Kontakta oss via email  Obs ange barnens ålder och den/de safari ni tänkt er i första hand samt som sagt ev. önskemål om boendeklass.