/*ÅL*/ familje safari, resor till afrika för familjer, familjeresor, upplevelser, äventyr

Familjeresor / safari för familjer

Det kostar mycket för en familj att åka på safari så det måste ju bli så bra som möjligt. Klicka här för mejl till info@afrikaresor.se
Eller klicka här för mer info: (Vi har t ex säkrat de mest optimala boendena för höstlovet och jul/nyår.)

Innehåll FAMILJE RESOR

 

FAMILJE RESOR t ex under HÖST, JUL & SPORTLOV

elefant lion Selous

SAFARI  i NORRA TANZANIA + ZANZIBAR för FAMILJER

En safari med allra högsta kvalitet i norra Tanzania och med avslut på Zanzibars palmbeströdda strand. På denna är ni oberoende av andra och kan åka precis när ni vill (Visst tillägg om ni är två el tre).

Dag 1 Ankomst JRO dvs Kilimanjaro Airport, hämtning (1,5 tim),  övernattning Arusha Ilboru Lodge el motsv, ej mat
Dag 2 Mkt tidigt till Ngorongoro för viltsafari i kratern,  detta världens 8:e underverk. Här finns nästan alla  Afrikas  naturtyper representerade och en mängd djur såsom lejon, noshörning, flodhäst, elefant mm mm. Rhino Lodge, helpension
Dag 3 Mot Tarangire för viltsafari i nationalparken, Tarangire Safari Lodge, helpension
Dag 4 Tarangire, Tarangire Safari Lodge med helpension. Tarangire N.P kännetecknas av de enorma flockar elefanter som samlas i el nära floddalen som er lodge ligger på kanten av. Gepard, leopard och lejon finns också förstås förutom mängden av gasellarter, giraff och zebra. Ni kommer garanterat att få se mängder av djur och minst hälften av the Big Nine.
Dag 5 Viltsafari på förmiddagen sedan åter Arusha för flyg till Zanzibar vid ca 14:30, helpension
Dag 5 – 10 Bad på Zanzibar. Kiganja House, mysigt, småskaligt helt nyöppnat och fräscht boende. Fler alternativ finns men detta är mkt prisvärt – AC o pool!
Dag 10      Departure Zanzibar  (Hur många dagar ni vill ha på Zanzibar är helt upp till er men priset gäller för dessa dagar.)
pris: 23.800 sek/pers inkl transporterna, även på Zanzibar, exkl flyg till från Sverige. (Man flyger till JRO resp. hem från Zanzibar).
Ni blir naturligtvis omhändertagna ifrån det ni landar.

Boendena är småskaliga så återkom snarast om ni är intresserade. Ni bildar som familj en egen grupp och får egen bil& guide. Högsta kvalitet på allt. Boendena är noga valda m.a.p. på läge och safari feeling. Ni får absolut mest ut av era pengar.

Zanzibar finns flera alternativ. Det större 4+ stjärniga Breezes Beach Club, Zanzibar Retreat och Zanzibar Ocean Blue är mycket uppskattat av familjer, småskaligt. Tillägg från 100 till ca 1500 SEK pppnatt beroende på rum o hotell o säsong. Även budgethotell finns med fläkt på rummet som är bra och gemytliga (ej backpackers!) ca 80 SEK billigare pppnatt.

SAFARI i SELOUS + ZANZIBAR anpassad familjer

är det andra alternativet som är mycket lämpligt för höstlovet:  Klicka och studera Safari i Selous.  Där ingår 8 n på Zanzibar. Tar ni bort 3 nätter blir priset 1500,- lägre. Även på denna safari är naturligtvis viltsafarin av allra högsta kvalitet. Ca turistklass på boendet dvs enklare än ovan men med bästa läget och med mycket safari feeling.

SAFARI i KENYA för familjer: TSAVO N.P. + BAD i MOMBASA

Ett tredje alternativ är att flyga to retur Mombasa och så ta en till tre nätter i Tsavo N.P. med viltsafari. Mycket smidigt och prisvärt. Kontakta oss och ange vilken klass på boendet ni vill ha – på safarin gäller topp klass men i Mombasa finns så mycket att välja på.

Fler resor i KENYA

Klicka och studera vad som passar er bäst

SAFARI i UGANDA

Familje resa till Uganda    Denna skräddarsys för att passa antal dagar. Mycket prisvärt med safari i Uganda.
Fler förslag: Se nästa kapitel.

Be om förslag via email

FAMILJE RESOR under JUL / NYÅR

Under jul brukar de flesta vilja åka en längre tid än höst och sportlov. Alla våra paket-förslag kan därför anordnas över jul / nyår. Peakseasontillägg tillkommer denna tid vår boende i parkerna – framförallt i norra Tanzania (ca 1000 – 2500 pp beroende på val av safari).

Dessa safari är mer omfattande och ger mycket upplevelser

Kortare safari och därför billigare:

Ni hittar dessa enklast längs ned på vår hemsida under respektive land.  Barn under 12 år har rabatt.  Klicka här för mejl till info@afrikaresor.se  så skickar vi info inkl exakt pris.

BARNRABATT

Barn under 12 år har rabatt.  Vissa hotell har barnrabatt t o med 15 år. Vi optimerar baserat på  hur många ni är och ålder på barnen.  Klicka här för mejl till info@afrikaresor.se  så skickar vi info inkl exakt pris.

SAFARI LÄMPLIGA FÖR FAMILJER – ALLMÄN INFO

Obs att dessa är upplagd för ca 2 veckors vistelse i Afrika. Detta är flexibelt. Antal nätter på Zanzibar kan alltså ändras  liksom klass på boendet. Det som ingår är gemytligt och passar de flesta. Flera alternativ finns förstås – från billigare med fläkt på rummet (men ändå bra o gemytligt) till 6 stjärnigt.

Större mer avancerad safari för familjer

Det Genuina Afrika Ger minst en dimension till i upplevelserna. Viltsafari i världens mesta naturområde Serengeti + Ngorongoro men mycket mer upplevelser.

Skräddarsytt – Nära hälften av våra familjesafari är på något vis skräddarsydda. Man bör dock utgå ifrån någon av de som nämns här. De är väl designade in i minsta detalj. Det Genuina Afrika skräddarsys ibland pss att man skippar de två första dagarna och åker direkt till staden Musoma vid Victoriasjön. Rutten har flera fördelar gentemot att åka den långa vägen t o retur Arusha som brukligt är. Samma gäller Gorillor o Lejon. Man kan på den koncentrera sig på Serengeti och Ngorongoro också och korta ner vistelsen i Uganda.

Gorillor och lejon – Uganda+Tanzania  Precis samma här men dennna börjar i vackra Uganda i stället. För lägre budget skall ni skippa gorilla trekkingen som kostar 6000,- pp och som annars ingår.

Mer klassiska turer som också inkluderar Zanzibar

Safari i Serengeti och Ngorongoro

Stor safari i norra Tanzania   Välkomponerad variant av ovan med mer vilt-safari.

Stor safari i södra Tanzania Inte så namnkunniga nationalparker som i norr dvs de ovan men definitivt med högsta klass på safarin.

Flying Safari (Katavi Selous Ruaha)   Kostar en del pga inrikesflyget och bra boende men också effektivt och man når mer unika naturområden.

Stor safari i Uganda  Uganda kallas för Afrikas pärla då det är vackert med ett böljande grönt landskap och mycket djur.

För lägre budget men ändå med högsta kvalitet på safarin

Afrikas pärla, familje- och sällskapsresa  i vackra Uganda med viltsafari i safaribil men också båt.

Safari i Selous  Vår populäraste safari för familjer pga priset. Bra och varierad safari.

Kenya Masai Mara lågbudget  Nytt förslag för de som vill till Kenya

Förslaget längst upp dvs SAFARI  i NORRA TANZANIA + ZANZIBAR går också året om.

 

BAD och BEACH

Klicka här får informationssidan om Zanzibar o andra stränder

 

EKONOMI och INFO

Det tillkommer också: visum 50 usd/pers/land (transfervisum i Kenya kostar 25 usd och gäller i 48 tim), dryck (stöl från 25 SEK, vin 150, vatten/coke 10), mat på Z förutom frukost som ingår, egna utflykter på Z (snorkling, kryddtur, delfinsafari, Stonetown etc a ca 40 usd pppstyck, fiske & dykning kostar förstås mer – alla turer på Z bokas på plats), dricks (är vedertaget i hela Afrika så anslå från ca 75 usd pp till guide o tippingboxar).

Obs också att det tillkommer peakseason tillägg för boende i vissa parker 20 dec – 5 jan. Ca 500 Sek/pers/natt. Vissa boenden med AC o pool  på Zanzibar har också tillägg vilket gör dem mindre prisvärda – vi optimerar som alltid.

Barnrabatt

Något riktigt billigt familjeboende finns mycket sällan i parkerna men vi gör vad vi kan för att er safari skall bli så prisvärd som möjligt.  På Zanzibar finns en del logi som är extra fördelaktigt för barnfamiljer. Vi optimerar med avseende på hur många ni är och vad ni önskar för klass på ert boende. From 2018 har vi uppgraderat boendet som ingår default på Zanzibar. Vi har valt ett mysigt helt nytt ställe med AC o pool. Det ligger i nordost som har bästa snorkling på Zanzibar.

Studera gärna alternativen och diskutera. Men det är inte lätt att välja då allt är bra – så tveka inte att låta oss avgöra. Det är det som är vårt kall – att optimera för er. Vi behöver dock veta er budget eller era önskemål om klass på hotellen för att det inte skall bli ett alltför omfattande svar. Låt dock budgeten vara lite flexibel. Ett par tusenlappar till kan medföra att kvaliten ökar ofantligt mycket mer än kostnadsökningen. Vi säljer dock inget vi inte vet blir bra – så dont worry. Hos oss har ni en trygghetsförsäkring att allt blir optimalt utifrån er budget. Det är under våra aktiva 20 år ca 1000 barnfamiljer som vi hjälpt.

Kontakta oss om ni har frågor eller vill ha mer hjälp med att välja ut det som passar er bäst. Kontakta oss via email  Obs ange barnens ålder och den/de safari ni tänkt er i första hand samt som sagt ev. önskemål om boendeklass.