/*ÅL*/ paketresa Zanzibar + Pemba med SPA och sandstrand + Stonetown

Zanzibar och ön Pemba är det perfekta paradiset för de som gillar snorkling och dykning eller att bara ligga i skuggan av en Palm vid det azurblå vattnet och njuta. De orörda korallrev som omringar ön Pemba är som ett undervattensparadis. Staden Stonetown erbjuder alltifrån marknader, god mat, smala gränder med små butiker, swahili kulturen, slavmarknadens historia och mycket mer.

Denna resa innefattar boende på gemytligt guesthouse B&B likväl som lyxigt boende med All Inclusive och avslutas med några dagar i Stonetown med sin unika atmosfär. Kostar från 15.800 sek/pers. Flyg från Skandinavien tillkommer.

Beach paket: UNGUJA dvs HUVUDÖN ZANZIBAR  + PEMBA ISLAND + STONETOWN

Obs att allt är förslag men också väl genomtänkt. Antal nätter kan dock anpassas era behov liksom klass på boendet.

Paketets innehåll

Nedan följer en mer detaljerad reseberättelse.

Detta är en resa för de som önskar det lilla extra av sin resa vid Indiskaoceanen.

ZANZIBAR

Dag 1 – 5 Ankomst Zanzibar (ev. Dar Es Salaam) Nu möts upp vid flygplatsen för resa med bil till ert boende på Östkusten med dess milsvida strand – den längsta på Zanzibar. Hör bor ni på Kiganja Retreat Zanzibar, ett mysigt, småskaligt  hotell, bara 40 m från den milslånga stranden i Matemwe, har A/C och pool. Frukost ingår.

zanziflickr2

PEMBA ISLAND

Dag 5 – 10 Ni åker ett litet flyg till paradisön Pemba. Här bor ni på lyxiga Manta Resort– All-inclusive LYX där till och med SPA behandling ingår varje dag.

pemba3flickr

Pemba är det perfekta paradiset för de som gillar snorkling och dykning eller att bara ligga i det azurblå vattnet och njuta. Det orörda korallrev som omringar ön är som ett undervattensparadis. Vissa tider har ni goda chanser att se valar från båt strax utanför ön. Här kan ni till och med bo fem meter under havsytan ute i korallrevet med panoramafönster ut mot reven, omgivna med massor av fisk. Detta rum är ritat av en svensk konstnär från Västerås.

massagepemba

Pemba Manta Resort  får ni alltså all inclusive, med god mat och dryck och även SPA-behandlingar! Ni kan åka på kajak-utflykt, besöka den vackra Nzegi-skogen och promenera i en av världens äldsta regnskogar som finns på ön. En dag i veckan har man också möjlighet att besöka en av öns skolor under engelskaundervisningen för att ge barnen en möjlighet att träna sina språkkunskaper. Det går också att ordna genuina turer med de lokala fiskmännen ut i solnedgången för att vara med om ett riktigt fiske-äventyr. De som aldrig snorklat tidigare kommer att upptäcka en ny värld, här kan ni fascineras och förundras över färgerna och mångfalden i havet! Dykningen är av högsta klass – det går även att dyka tandemdykning för den som aldrig dykt tidigare.
snorklingflickr

STONETOWN

Dag 10 – 12 Efter 5 nätter på Pemba Island flyger ni åter till Unguja på Zanzibar för 2 nätter nära Stonetown. Stonehenge erbjuder alltifrån marknader, smala gränder med små butiker, swahili kulturen, slavmarknadens historia och mycket mer. På kvällarna njuter ni av middagen på någon takrestaurang eller direkt på stranden medan solen går ner över Indiska Oceanen. Emerson on Hurumzi med frukost.

Kontakta oss för rätt pris. Det varierar under året och beror också på val av rum – garden resp. sea view.

 

TILLVAL och kortfattad information

Vi skräddarsyr resan efter era önskemål.

En resa till Zanzibar låter sig gärna kombineras med några dagars safari:

VILTSAFARI / FLYING SAFARI

Selous är Östafrikas största naturområde och ligger i södra Tanzania. Viltsafari i Selous i tre nätter är smidigt och ger en Safari-upplevelse av högsta kvalitet till lägsta pris. Med båtsafari, walking safari och / eller safari från öppna jeepar upplever ni akaciaskogens, flodens och savannens alla djur. Här bor ni 3 stjärnigt eller 5 stjärnigt med perfekt läge och helpension.

Med flying safari når man effektivt ännu mer svåråtkomliga och spännande nationalparker. Nationalparkerna Ruaha, Katavi, Mahale och Gombe. De två senare måste kombineras med nationalparken Ruaha,

Zanzibar, Pempa- och Mafia Island

prisuppgifter

Vi planerar er resa tillsammans med er och ni väljer själva mellan paradisstränder och hotellstandard. Alla hotell vi erbjuder besöker vi regelbundet för kvalitetsbedömning och vi har goda kunskaper om var på Zanzibar specifika önskemål bäst tillgodoses.

Kontakta oss för info.
Klicka här för intresseanmälan el frågor