/*ÅL*/ Om oss * Afrikaresor

Kihansi Afrikaresor AB

Madde – VD. Eftergymnasial examen i turismbranchen, 10 års erfarenhet av upplevelseresor bortom massturismen.

Åke – Designer, 31 år i Afrika. Högskoleexamen inom (natur-)turism

Monica – Kvalitetssäkrare, ekonomi, 19 år i Afrika

Frida – Tanzaniakännare och styrelseledamot, 19 år i Afrika

Anders – Swahiliexpert och reseledare, 48 år i Afrika

Per – Fotograf och reseledare, 15 år i Afrika

Susanne – Boende  i Tanzania

Sasha – Boende i Tanzania

Monica, Thomas och Sabine – Boende i Namibia

Anna och Tony – Boende i Uganda

 

Förutom ovan knutna till oss har vi personlig och mångårig kontakt med representanter på Rovos Rail, Ett 40 tal hotell på Zanzibar mm

 

Vi skandinaver är olika och har olika önskemål och intressen men kvalitet, genuinitet och känsla för naturen är grundkrav hos oss alla. Vi på Afrikaresor är safarispecialister. Vi detaljplanerar och kvalitetsbedömer turistnäring och boende och vi säljer bara resor till de länder vi är experter på, dvs har arbetat och bott i! Vi reser dessutom runt varje år för att välja ut det som är mest prisvärt inom varje klass.

Trygghet

Självklart följer vi Lagen om Paketresor. Det viktigaste den säger är att ni skall ha (minst) det som lovats. Skulle vi inte vara duktiga på Afrika är ändå detta av ringa värde: vi bygger safari och väljer boenden för att ni ska få en optimal upplevelse. Tillsammans har vi har både utbildning och stor erfarenhet, totalt 100 år i  Afrika.

Kihansi Afrikaresor AB har utmärkt kreditvärdighet och har alltid haft så. Dessutom har vi 1 000 000 till 7 200 000 miljoner låst på Kammarkollegiet (hur mycket beror på säsongen). Dessa pengar används till att bistå er om Afrikaresor inte fullgör sina förpliktelser. Vilket vi dock gör! Vi har i snart 20 år arrangerat resor till Afrika.

Nöjda Kunder

Att vi har resande som återkommer och reser varje år med oss är ett bra betyg. Lägsta pris utan avkall på kvalitet har varit vårt eget krav när vi rest och gäller utan undantag för bolaget. Vi väljer hotell med atmosfär och där personlig service genomsyrar verksamheten. Ni ska få ett avbrott från vardagen, gemenskap, kunskap om Afrika och framför allt upplevelser som ger er minnen för livet. Vi optimerar inte en safari med avseende på lägsta pris för att konkurrera. I stället optimerar vi boendet med avseende på management och safarifeeling, möjlighet att se djuren på safarin, inga onödiga transporter skall finnas etc. (Östafrika är t ex 5 gånger större än Sverige så lägena på hotellen och rutten på en safari måste planeras noga). Där det är lämpligt väljer vi småskaliga ”tented camps” eller lodger med mysig atmosfär och mycket safarifeeling.

Ansvarsfullt resande

Med rötter i både naturvård och hjälpverksamhet är hänsyn till natur och kultur en självklarhet. Våra hjärtan finns i Afrika så Fare Trade är självklart. Vi stöder VI Skogen, barnhem vid Victoriasjön men det viktiga att förstå är att vi är en resebyrå och inte en hjälpverksamhet. Att bedriva hjälpverksamhet är oerhört svårt och kan lätt bryta ner istället för att bygga upp. Att blanda ihop hjälpverksamhet med att bedriva ett reseföretag är inte seriöst eftersom båda kräver 100% arrangemang – tro oss. Resor för volontärer  är exempel på när man försökt gjort business av hjälpverksamhet med dåligt resultat som följd. De som följt debatten vet hur snett det har gått. Däremot är det viktigt att planering och val av detaljer sker på ett för området bra sätt med hänsyn till miljö och kultur. Inte STÖRA inte FÖRSTÖRA anges som kriterium för den svenska allemansrätten och fungerar bra i Afrika också. Sunt förnuft är det viktigaste.

Vi optimerar som sagt avstånden mellan hotellen för att slippa extra transporter. Vi väljer hotell som har ansvar för personal och miljö. (Vi har järnkoll på ägarskapet och vet vilka som är seriösa- tyvärr förekommer annat.)

Mycket av ansvaret ligger hos er resande varför ”instruktioner” om hur man skall agera på resmålet erhålls innan avresa. Att till exempel kasta ut pengar eller leksaker till barn är frestande och lätt hänt att man gör om man inte tänker efter och får instruktioner. Men resultatet är vidrigt  – något annat ord för detta finns inte. Guiden kommer dessutom att totalt tappa respekten för de som gör något sådant.

Möten med människor på lika villkor är viktigt.  Vi planerar de mer avancerade safarierna så att vi skapar möten med lokalbefolkningen (utanför turiststråken) där mötet ger respekt för varandra – alltså för båda parter. Att skapa en ömsesidig  respekt och förståelse är vad vi tror ger mest positiv effekt i förlängningen. Nog det allra viktigaste vad gäller ansvarsfullt resande.

Kunskap

Vi har tillsammans mer än 100 års erfarenhet av Afrika. Åke har en högskoleutbildning inom naturturism men framför allt är han en globetrotter som har en medfödd begåvning att planera med fingertoppskänsla så att man skall få ut det mesta för pengarna. Billigt kan det aldrig bli att åka på vilt-safari. Detta ställer extra höga krav på oss som arrangör så att ni får valuta för pengarna – detta oberoende om ni vill ha turistklass eller femstjärnigt.

Lägsta pris garanti

Ett slitet uttryck som saknar relevans eftersom inget kan exakt jämföras.  Vad som gäller är att vi håller bästa tänkbara priser. Våra administrativa kostnader hålls minimala. Sedan 2014 har vi t ex dragit ner på tidningsannonsering. Detta har medfört att vi sluppit höja priserna på 3 år. Vi har t o m förlorat kunder på grund av att vi ”varit för billiga”. Man har trott att man måste få mer om man betalar mer. Så är det inte!

Förhandling med hotell och lodger sker årligen och med våra ”gamla” rötter i Afrika har vi gott rykte och respekt i där. Våra medarbetare vet att det är riskfritt att arbeta med oss och därför har vi bästa tänkbara priser – något som ger er ekonomiska fördelar (vi sköter t o med alla våra ekonomiska åtaganden själva åt vissa av hotellen i Afrika).

Policy GDPR Kihansi Afrikaresor AB

Så gott som all information som vi behöver hämtas in via e-mail. Mycket sällan via telefonsamtal eller sms. Informationen hamnar i en Kundlista om bokning har skett – där ingår endast  information som är viktig för utförande av resan. Namn och e-mailadress förekommer också på fakturan och i en fakturalista. Dessa tre utgörs av Excell-ark och skyddas via lösenord.

Eftersom många av våra kunder återkommer behåller vi delar av informationen. Detta för att vid nästa intresseanmälan kunna ge ett bättre och konkretare svar / slippa upprepa oss.

Vad som är känslig information är ibland uppenbart såsom kontonummer etc men det kan också definieras olika från person till person. Även om vi raderar info vi får som uppenbart är känslig så var alltid försiktig att skriva – ring i stället om ni vill delge oss känslig info.

NI HAR ALLTID RÄTT ATT  FÅ ALLA ERA DATA RADERADE. Meddela oss om så önskas. 

(På grund av bokföringslagar måste viss information behållas i 7 år men däri ingår endast kontaktmans (e-mailadress, förutom info om resan och namn på de resande, ibland telefonnummer)

 

Om Kihansi Afrikaresor AB

IMG_8530-1

Resmål

Sedan mars 2019 har vi vårt huvudkontor  i Stockholm. Egna safari designar dvs planerar och kvalitetssäkrar vi i

Varför inte fler? Med professionella kontakter i Botswana, Ethiopien, Zambia, Madagaskar och Zimbabwe fixar vi en fullvärdig safari där också men då detta kvalitetssäkras av externa erbjuder vi inte dessa resmål aktivt. Vi vet dock att våra representanter på plats är seriösa så ni kan lugnt be oss om ett förslag. Och som alltid blir det inte dyrare att boka via oss – oftast billigare på grund av valutakostnaderna.

Bad på t ex Zanzibar, Pemba, Mafia, Fanjove utanför Tanzanias kust eller Mombasa på Kenyas kust är det mer självklara avslutet men Seychellerna lockar också ett fåtal.

It’s time for Africa! Karibuni Sana / Varmt Välkomna önskar vi på Afrikaresor!
Åke, Monica, Madde, Frida, Anders, Erik och Per  i Sverige
Namasiku, Susanne, Martin, Vuaa, Tony och Anna i Afrika

ADM

Kihansi Afrikaresor AB
Org nr 556818-3288
(Ombildades till AB år 2011, from 1999 var det registrerat som HB med i övrigt samma namn.)

Adress: Sockenvägen 469, 122 33 Enskede.

Öppettider 08:00 – 17:00  Lördag 08:00 – 12:00

Jourtelefon för resande 00:00 – 24:00 alla dagar:  070 266 73 63

 

The Kihansi Spray Tod

Av Afrikas alla vackra antiloper och  Big Five hur kan man välja en groda i sin logo? Denna padda (för det är en fingernagel stor padda) finns i ett för lokalbefolkningen heligt område i södra Tanzania. Den lever i fukten från ett vattenfall bildat av tre floder och är endemisk dvs den finns bara där och ingen annanstans på jorden. Ett vattenkraftverk är byggt där men man har sett till att paddan får sitt vatten och kan överleva. En bra symbol för ekologiskt tänkande och biologiskt mångfald då den är räddad trots utbyggnad av vattenkraften till det energisvältande Tanzania.

Klicka på rubriken för att läsa mer om paddan och Kihansi på Wikipedia.

————————————————————

Feedback från kunder

Nyheter och händelser

Resevillkor

Kontakta oss: telefonnummer: 08-559 223 44   Kontakta oss via e-mail

Upptäck det Färgstarka Afrika nu!

zebra flock FÖR DIN TRYGGHET:
KammarkollegietLoggo
SAMARBETSPARTNERS
AlgparkSafari