/*ÅL*/ Om oss * Afrikaresor

Kihansi Afrikaresor AB

Vi skandinaver är olika och har olika önskemål och intressen men kvalitet, genuinitet och känsla för naturen är grundkrav hos oss alla. Vi på Afrikaresor är safari specialister. Vi detaljplanerar och kvalitetsbedömer turistnäring och boende och vi säljer bara resor till de länder vi är experter på, dvs har arbetat och bott i! Vi reser dessutom runt varje år för att välja ut det som är mest prisvärt inom varje klass.

Att vi har resande som återkommer och reser varje år med oss är ett bra betyg. Lägsta pris utan avkall på kvalitet har varit vårt eget krav när vi rest och gäller utan undantag för bolaget. Vi väljer hotell med atmosfär och där personlig service genomsyrar verksamheten. Ni ska få ett avbrott från vardagen, gemenskap, kunskap om Afrika och framför allt upplevelser som ger er minnen för livet.

Boenden med bästa läget (inga extra transporter) och – där det går – småskaliga tented camps el lodger med wellcare och mycket safari feeling.

Med rötter i både naturvård och hjälpverksamhet är hänsyn till natur och kultur en självklarhet. Våra hjärtan finns i Afrika så Fare Trade är självklart.

Vi har tillsammans mer än 100 års erfarenhet av Afrika. Åke har en högskole-utbildning inom natur-turism men framför allt är han en globetrotter som har en medfödd begåvning att planera med fingertoppskänsla så att man skall få ut det mesta för pengarna. Billigt kan det aldrig bli att åka på vilt-safari vilket ställer extra höga krav på oss som arrangör att ge er mest värde för pengarna – detta oberoende om ni vill ha turistklass eller fem stjärnigt.

Våra adm.kostnader hålls minimala. Sedan 2014 har vi dragit ner på tidningsannonsering. Detta har medfört att vi sluppit höja priserna på 3 år. Vi har t o m förlorat kunder pga att vi ”varit för billiga”. Man har trott att man måste få mer om man betalar mer. Så är det inte.

IMG_8530-1

Sedan juli 2003 har vi vårt huvudkontor  i Falun. (Tidigare Västerås). Safari anordnar vi i

(Varför inte fler? Med professionella kontakter i Botswana, Ethiopien, Zambia, Madagaskar och Zimbabwe fixar vi en fullvärdig safari där också men då detta kvalitetssäkras av externa erbjuder vi inte dessa resmål aktivt. Vi vet dock att våra representanter på plats är seriösa så ni kan lugnt be oss om ett förslag. Och som alltid blir det inte dyrare att boka via oss – oftast billigare pga valutakostnaderna.)

Bad på t ex Zanzibar, Pemba, Mafia, Fanjove utanför Tanzania eller Mombasa på Kenyas kust är det mer självklara avslutet men Seychellerna lockar också ett fåtal.

It’s time for Africa. Karibuni Sana / Varmt Välkomna önskar vi på Afrikaresor.se !
Åke, Monica, Frida, Anders, Erik och Per  i Sverige
Namasiku, Susanne, Martin, Vuaa, Tony och Anna i Afrika

Kihansi Afrikaresor AB
Org nr 556818-3288
(Ombildades till AB år 2011, from 1999 var det registrerat som HB med i övrigt samma namn.)

Adress: Slaggatan 57,  791 70  Falun, tfn 02369666. Besöksadress: Slaggatan 57, Falun

Öppettider 08:00 – 17:30  Lördag 08:00 – 13:00

Jourtelefon för resande 00:00 – 24:00 alla dagar.

PS Av Afrikas alla vackra antiloper och spännande Big Five hur kan man välja en groda till loggon?
Läs mer på wikipedia: The Kihansi Spray Tod
Denna padda (för det är en fingernagel stor padda) finns i ett för lokalbefolkningen heligt område i södra Tanzania. Den lever i fukten från ett vattenfall bildat av tre floder och är endemisk dvs den finns bara där och ingen annanstans på jorden. Ett vattenkraftverk är byggt där men man har sett till att paddan får sitt vatten och kan överleva. En bra symbol för ekologiskt tänkande och biologiskt mångfald då den är räddad trots utbyggnad av vattenkraften till det energisvältande Tanzania.

————————————————————

Feedback från kunder

Nyheter och händelser

Resevillkor

Kontaktinfo:  Tfn 023 69 666   Kontakta oss via email

Upptäck det Färgrika Afrika nu

zebra flock FÖR DIN TRYGGHET:
KammarkollegietLoggo
SAMARBETSPARTNERS
AlgparkSafari